Friday, Apr. 20, 2018

Cum îţi faci familia fericită?

Cum îţi faci familia fericită?

Fiecare familie este unică în felul ei, are obiceiurile ei, regulile ei. Cu toate acestea, există câteva deziderate de care este bine să ţineti cont pentru a trăi într-o familie armonioasă. Unele reguli sunt unievrsal valabile, totuşi.
Bucuraţi-vă unii de alţii

Esenţa unei familii împlinite şi fericite constă în bucuria pe care fiecare membru al acesteia o găseşte aflându-se în compania celorlalţi.

La sfârşitul zilei, iniţiaţi discuţii în care să povestiţi ce aţi făcut pe parcursul zilei, voi la serviciu, iar copiii la şcoală.

Nu-ţi neglija partenerul

În foarte multe familii, copiii sunt cei care au prioritate. Este normal, însă acest lucru nu este trebuie să ducă la ignorarea partenerului de viaţă. Pe termen lung, acest lucru ar putea avea consecinţe dintre cele mai grave.

Fericirea se construieste in fiecare clipa…
Mâncaţi împreună

Pe cât posibil luaţi micul dejun şi cina împreună, reuniţi în jurul mesei. Conexiunile sufleteşti care se creează,  astfel sunt remarcabile şi absolut necesare.

Străduieşte-te să nu ridici vocea

Sau nu prea des, pentru că este imposibil să eviţi mereu acest lucru. Dar de câte ori simţi nevoia să te manifeşti exploziv, aminteşte-ţi că micuţii au nevoie de stabilitate, echilibru şi mult calm.

Nu te certa cu partenerul în faţa copiilor

Poate că acesta este cel mai important lucru pentru stabilitatea şi fericirea unei familii. Certurile în cuplu sunt inevitabile, dar acestea nu ar trebui să se desfăşoare niciodata în faţa copiilor. Acest lucru îi poate destabiliza din punct de vedere emoţional.

 

Încearcă şi mai încearcă din nou

Construirea unei familii puternice şi sănatoase nu se face peste noapte,  nu este un lucru uşor. Însă există anumite lucruri pe care familiile fericite le au în comun: se adaptează mereu, vorbesc, ies împreună. Şi nu se dau bătuţi!

Fericirea se construieşte în fiecare clipă!

 

 

autor: Andrada Tudor

sursă foto: www.ilikewallpaper.net 

 

Ti-a placut articolul? Arata-l si prietenilor tai!

Articole asemanatoare

Detoxifierea cu turmeric
Cartofi zdrobiți
Tocăniță de pui cu ciuperci

Despre Autor

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


noua − 2 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>