Tuesday, Sep. 26, 2017

Detoxifierea cu turmeric

Detoxifierea cu turmeric

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan. În bucătăria indiană se folosește drept condiment, având un gust iute amărui.
În scop cosmetic se folosește rădăcina. Turmericul creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, îmbunătăţeşte circulaţia, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, are acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.
Infuzie din rădăcină – se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină la o cană cu apă, se pot consuma două căni pe zi.
Tinctura – se administrează 15-20 de picături pe zi.
Rețetă detoxifiere turmeric :
Prepară-ți în fiecare dimineață un pahar cu apă călduță, sucul de la o jumătate de lamâie și un sfert de linguriță de turmeric. E musai să bei această băutură pe stomacul gol. Pentru un gust îmbunătațit, poți adăuga puțină miere. Pentru un gust mai plăcut puteți înlocui apa cu apă de cocos.
Sursa: www.dietetik.ro
Autor: Maria Sfideanu

Ti-a placut articolul? Arata-l si prietenilor tai!

Articole asemanatoare

Cartofi zdrobiți
Tocăniță de pui cu ciuperci
Proprietățile sării de Himalaya

Despre Autor

(1) Comentariu

  1. Andreea
    8 martie 2016 at 10:04

    mai auzisem de turmeric, dar acum chiar il voi incerca :)

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


2 × cinci =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>