Wednesday, Nov. 22, 2017

Prăjiură cu ciocolată și rom

Prăjiură cu ciocolată și rom

Ciocolată și rom! O combinație perfectă, un gust aparte pentru un desert delicios, poate în inchierea unei cine romantice…

 

Ingrediente:

Pentru aluat

– 130g de ulei, poate fi și de măsline

– 20g de lapte

– 140g de făină

– 40g de cacao

– 1 plic de praf de copt

– 200g de zahăr

– 4 ouă

Pentru glazură

– 120g de ciocolată neagră

– 20g de unt moale

– esență de rom

– ciocolată rasă pentru decor

 

Ouăle și zahărul se bat bine cu un mixer, spumă, până iși dublează volumul. Apoi se adaugă, în ploaie, amestecând întruna cu un tel, făina, cacaoa și praful de copt cernute bine, apoi alternativ uleiul și laptele.

Aluatul obținut se toarnă într-o tavă(pentru o tavă mare trebuie să dublați sau triplați cantitățile) sau forme diverse, chiar și de brioșe. Se bagă totul în cuptorul preîncălzit și se coace la foc mediu, cam 40-50 de minute. Ca și la chec sau cozonac, puteți încerca dacă s-a copt prăjitura, cu ajutorul unei scobitori. Când e gata, se scoate și se lasă să se răcească.

Pentru prepararea glazurii, se pun untul și ciocolata neagră într-un ibric și se fierb la foc mic, amestecând mereu în mod constant, până se obține o cremă. Se lasă puțin la răcit și se adugă romul. Se toarnă apoi peste prăjitură și se ornează cu ciocolată rasă.

 

Spor la treabă!

 

autor: Ioana Ștefănescu

sursă: www.cucchiaio.it

Ti-a placut articolul? Arata-l si prietenilor tai!

Articole asemanatoare

Detoxifierea cu turmeric
Cartofi zdrobiți
Tocăniță de pui cu ciuperci

Despre Autor

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


cinci − 2 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>