Wednesday, Nov. 22, 2017

Tocăniță de pui cu ciuperci

Tocăniță de pui cu ciuperci

Tocănița de orice, e mâncarea românescă pe care o găsești în orice colț al țării, gătită într-o infinitate de moduri. Imaginația românilor zburdă și se transformă în mirosuri și gusturi amețitoare, în minunate tocănițe. Azi, m-am oprit la o tocăniță mai simandicoasă, mai de la oraș, tocăniță de pui cu ciuperci.

 

– 1 kg de ciuperci champignon(la caserolă, nu la conservă)

– 1 kg pulpe superioare de pui(fără os)

– 5-6 linguri de ulei de măsline

– 500 ml smântână de gătit

– 1 pahar de vin alb demisec

– 5-6 căței de usturoi, sare,piper, 1/2 linguriță de boia iute

 

Ciupercile se spală și se taie în bucăți nu prea mici, pentru că la fiert se micșorează foarte tare. Pulpele de pui, la fel, se spală și se porționează în bucăți cam la fel ca ciupercile. Toate se pun la călit într-o cratiță, cu cele 5-6 linguri de ulei de măsline. După câteva minute, se adaugă paharul de vin, boiaua iute și se lasă să scadă așa, cam 20-25 de minute(din când în când mai mestecați prin cratiță). Se toarnă apoi smântâna și se mai lasă vreo 10-15 minute la foc potrivit. La final, se adaugă usturoiul zdrobit, sarea și piperul, se mai mestecă de două, trei ori și gata tocănița.

 

Poftă bună!

 

autor: Ioana Ștefănescu

Ti-a placut articolul? Arata-l si prietenilor tai!

Articole asemanatoare

Detoxifierea cu turmeric
Cartofi zdrobiți
Proprietățile sării de Himalaya

Despre Autor

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


doi × 5 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>